13 Ağustos 2012 Pazartesi

Web Sitesi Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler.

Öncelikle hedef kitlenizi belirleyin, hitap edeceğiniz kitleyi belirleyip, sitenizi bu temeller üzerine kurmanızda büyük fayda var. Hiç bir amacı olmayan bir sitenin başarısı fazla olmayacaktır, ‘Benim de sitem var’ diyebilmek için kesinlikle site kurmayın. Bu tip sitelerin, interneti çöplüğe çevirdiğini unutmayın. Sitenize gelen ziyaretçilere sayfalarınızın güncelleme bilgilerini giriş sayfasında verin. Daha önce ziyaret etmiş olanlara içerikte yaptığınız güncellemeleri bildirmeniz size puan kazandıracaktır. Genelde, ziyaretçiniz sitenizi gezmek için değil bir konuda bilgi ya da belge aramak için gelmiştir. Diğer konular o an için onu pek ilgilendirmemektedir. Vereceğiniz bilgilerle zaman kazanması hoşuna gidecek, işinizi önemsediğiniz için sayfanıza tekrar gelecektir. Bunun yanında geç yüklenen resimler size puan kaybettirir. Bu yüzden düşük çözünülürlükte resimler kullanın. Bir fotoğraf sitesi hazırlıyorsanız yüksek çözünülürlükte kaliteli resim koyabilirsiniz. Gelen ziyaretçi bu nedenle geldiği için problem oluşturmayacaktır. 

Sayfanızda kullanacağınız ses dosyası ise, Türkiye’de zaten yetersiz olan bant genişliğinin çoğunu kullanacağından, sayfanın geç yüklenmesine sebep olur. Ayrıca, ziyaretçi sizin seçtiğiniz müziği sevmeyebilir. ‘Sayfamıza hoş geldiniz’ gibi cıngıllar ise hiç hoş karşılanmıyor. Fakat müzikle ilgili bir site hazırlıyorsanız, örnek verme açısından kullanmanızda bir sakınca yok. Java appletleri sayfanızın geç yüklenmesine neden olur. Ayrıca ziyaretçinin browser’i java desteklemeyebilir. Gerekmedikçe java applet kullanmayın. Yalnızca görsel açıdan güzel diye kullanacağınız applet puan kazandırmaz, kaybettirir. Applet kullanırken aşırıya kaçmayın, her tarafında çeşitli appletler olan bir sayfa hiç de güzel görünmez. Arka fon kullanıyorsanız, fon olarak kullandığınız resimle, yazılarınızın rengi birbirine yakın olmamalı. Bu, ziyaretçinize eziyet etmekten başka bir şey değildir. Yazılar okunaklı ve sürekli olmalı, sade ve düzgün bir Türkçe ile yazılmalı. Yazılarınız için, ziyaretçinizin bilgisayarında da olan standart fontları seçin. Helvetica, arial gibi fontların her bilgisayarda bulunmayabileceğini unutmayın, ya da alternatif fontlar sunun. Sayfalarınızın boyutuna dikkat edin, 100 Kbyte’ı geçmesin. Boyut büyüdükçe, yüklenme süresi artacaktır. Oysa büyük bir sayfa yerine, küçük bir kaç sayfa daha uygun olacaktır.

Reklamda Nelere Dikkat Etmeli? 
Sponsor bulma kaygısı ile sayfanıza girince açılan birçok reklam penceresi ziyaretçi kaçırmanıza neden olacağından, sponsorunuzdan faydalanma imkanınızı azaltacaktır. Bu ise hem sponsorunuzdan, hem de ziyaretçilerinizden olmanız demek. Sponsorlarınıza link vermeniz daha akıllıca bir seçim olacaktır. Ama ziyaretçilerinizi kesinlikle sponsorunuzun sayfasına girmeye zorlamayın. Ziyaretçi çekebilmek için, sakın sitenizde olmayan şeyleri varmış gibi reklam etmeyin. Arama motorlarına ve top listelere siteniz hakkında açıklama yaparken, yalnızca hizmetini sunduğunuz şeyleri yazın. Sitenize gelen ziyaretçi aradığı konuyu bulamayınca kandırıldığını düşünecektir. 
Kaynak: Bu yazı, Kolay İletişim tarafından, KobiFinans için derlenmiştir.
DİLERSENİZ AŞAĞIDAKİ LİNKTEN TIKLAYIP İNCELEYİN SİZDE  HEM KALİTELİ BİR WEB SİTESİ KURUP HEMDE O WEB SİTESİNDEN HEMEN PARA KAZANMAYA BAŞLAYABİLİRSİNİZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder